torsdag 4. november 2010

Puslerier og håndarbeid

Jeg blir så inspirert av alle de fine håndarbeids- og interiørbloggene at jeg gjerne skulle satt i gang med noe lignende selv. Har tidligere sydd litt, kostymer og lignende, lagd skinnpunger og slikt, men strikke eller hekle, se det kan jeg ikke. Jeg lærte visst å strikke i håndarbeidstimene på skolen, men det begynner å bli veeeldig lenge siden. Og det var ikke akkurat avanserte saker vi strikket der. Jeg husker vi skulle strikke en lue, min lignet i grunnen mer på en kalott. Uansett, det hadde vært kjekt å kunne. Særlig siden jeg nå har barn selv, som kanskje vil trenge hjelp til slikt på et eller annet tidspunkt. Og det hadde vært koselig å kunne strikke fine, små plagg til ettåringen. Smykkelaging hadde også vært gøy. Men hvordan begynner man? Har noen en bok å anbefale, eller noen idéer om hvordan man går frem for å lære seg et håndarbeid? Kanskje jeg rett og slett må finne noen som kan vise meg.

4 kommentarer:

 1. Jeg for min del bare surfet rundt på nettet, og så studerte jeg de smykkene jeg hadde selv for å se hvordan de var laget. Jeg kan jo både sy, strikke og hekle, men flink er jeg aldeles ikke. Med litt kreativiter, tålmodighet og Internett kommer man jo langt. Youtube er visst et flittig brukt redskap for å finne utav teknikker på alt slags håndarbeid har jeg lest :)

  SvarSlett
 2. Youtube er en god idé, takk for tipset :)

  SvarSlett
 3. Youtube er genialt. I tillegg har drops design håndarbeidsskole på nett, med forklaring og filmer (hekling og strikking)

  http://www.garnstudio.com/lang/no/skole/index.php

  Det venter forresten en overraskelse til deg på bloggen min.. ;)

  SvarSlett
 4. Åh, så kjekt! Tusen takk! Takk for tipsene om drops design også, det må sjekkes ut :)

  SvarSlett